fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Chipsy z jarmużem z sezamem

15 min.

Składniki

  • 200 g jarmużu
  • 2 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka(-i) oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczka(-i) pasty tahinii
  • 3 łyżka(-i) sezamu
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (4%)
19g tłuszcz (76%)
5g białko (20%)
4g błonnik
200 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzej na 170 stopni w trybie termoobiegu.
  2. Jarmuż umyj pod strumieniem wody i porwij na kawałki i przełóż do naczynia żaroodpornego i dodaj rozpuszczony olej kokosowy wymieszany z oliwą z oliwek i pastą sezamową.
  3. Zapiekaj 8-10 minut, aż jarmuż lekko zbrązowieje.
  4. Gotowy jarmuż przełóż na talerz i posyp sezamem i dopraw solą.

TIPS!

Aby jarmuż wyszedł bardziej kruchy uchyl drzwiczki piekarnika. Przygotuj więcej porcji chipsów z jarmuża – świetnie nadają się jako dodatkowa przekąska do szkoły i pracy.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
chipsy
do pracy
dodatek
dziecko
impreza
JARMUŻ
przekąska
sezam
SYLWESTER
tahinii
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00