fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Gofry szpinakowe z kozim serem i pesto:

30 min.

Składniki

  • 2 szt. jaj
  • 100 g szpinaku
  • 50 g mąki jaglanej
  • 0,5 łyżeczka(-i) proszku do pieczenia
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 1 łyżeczka(-i) oleju kokosowego
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu
  • 1 szt. pomidora
  • 40 g koziego sera

Wartość odżywcza

22g węglowodany netto (36,1%)
23g tłuszcz (37,7%)
16g białko (26,2%)
5g błonnik
370 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Jajka rozbij i oddziel żółtka od białek. Żółtka przełożyć do miski blendera, dodać szpinak, czosnek, olej, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość wymieszaj na gładką masę.
  2. Białka ubij na sztywną piane i dodaj do miski i delikatnie wymieszaj. Rozgrzaną gofrownicę wysmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym i nakładaj po 2-3 łyżki ciasta na porcję.
  3. Piecz ok. 2-3 min, aż gofry się lekko zarumienią. Upieczone gofry podważyć ostrożnie nożem, wyjmij i do studzenia. Podawaj z serem kozim, pomidorem i pesto z jarmużu.

TIPS!

Gofry świetnie nadają się na ciepło jak i na zimno. Możesz je zabrać ze sobą do pracy i szkoły jako przekąskę.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
do szkoły
dziecko
gofry
II śiniadanie
impreza
jaja
kanapka
kozi ser
mąka jaglana
przekąska
ser
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00