fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Jajecznica ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i crème fraiche

15 min.

Składniki

  • 3 szt. jaja
  • 1 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 50 g kremowego serka lub gęstej śmietany kokosowej
  • 100 g szpinaku, świeżego
  • 2 szt. suszone pomidory w zalewie z oliwy, około 30 g
  • 2 szczypta(-y) soli kłodawskiej
  • 2 łyżeczka(-i) koperku

Wartość odżywcza

-1g węglowodany netto (-2,6%)
25g tłuszcz (64,1%)
15g białko (38,5%)
3g błonnik
296 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Rozpuść olej kokosowy. Dodaj szpinak i pokrojone suszone pomidory. Duś pod przykryciem przez 2 minuty aż szpinak zwiędnie.
  2. Dodaj serek do szpinaku i dopraw solą i  zagotuj.
  3. Wbij jajka i mieszaj do uzyskania kremowej jajecznicy.
  4. Na koniec posyp jajecznicę posiekanym koprem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dziecko
jaja
jajecznica
jajka
śniadanie
szpinak

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00