fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Jajka faszerowane pieczarkami

15 min.

Składniki

  • 3 szt. jajka
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżka(-i) posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka(-i) masła
  • 2 łyżka(-i) majanezu
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (3,4%)
19g tłuszcz (65,5%)
9g białko (31%)
0g błonnik
208 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj jajka na półtwardo, usuń skorupkę. Przekrój jajka na pół i wybierz żółtka.
  2. Pieczarki obierz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Rozpuść masło na patelni. Dodaj pieczarki, pietruszkę, dopraw solą i pieprzem i duś aż pieczarki odparują.
  4. Do miski włóż żółtka i zgnieć widelcem. Dodaj pieczarki z pietruszką i majonez, wymieszaj.
  5. Napełnij połówki jajek.

TIPS:

Zawsze jeżeli to możliwe gotuj jajka na miękko lub półmiękko, dla lepszej przyswajalności składników odżywczych.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
faszerowane jajka
II śniadanie
impreza
jajka
jajka faszerowane
pieczarki
PRZEKĄSKI
święta
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00