fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, batatami z grilla i pesto z bazyliowym

30

Składniki

  • sos musztardowy
  • 100 g masło
  • 4 łyżka(-i) musztarda francuska
  • 0,5 łyżka(-i) miodu lub syropu z błonnika
  • 2 gałązka(-i) rozmarynu
  • 0,5 szt. cytryny
  • ryba
  • 2 szt. okoń
  • 2 łyżka(-i) oliwy z olwiek
  • pesto
  • 2 łyżka(-i) bazylii, świeża
  • 2 łyżka(-i) pietruszka, świeża
  • 1 ząbek(-i) czosnek
  • 60 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 3 łyżka(-i) pistacja

Wartość odżywcza

29g węglowodany netto (29%)
43g tłuszcz (43%)
28g białko (28%)
5g błonnik
625 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Masło wyjmij z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej, aby zmiękło i wymieszaj  z musztardą, miodem lub syropem z błonnika, posiekanym rozmarynem i startą skórką z cytryny.
  2. Okonie oczyść, dokładnie umyj i osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. Delikatnie natnij skórę i mięso, następnie zamarynuj w oliwie z oliwek. Grilluj, smarując co jakiś czas masłem musztardowym, aż skórka się lekko przypiecze z każdej strony.
  3. Przygotuj pesto: wszystkie składniki na pesto dokładnie miksujemy w blenderze na gęstą masę. Grillowane okonie podajemy z sałatką z pieczonych batatów z dodatkiem pesto.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
batat
grill
okoń
pesto
ryba
Vege

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00