fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pasta z dynią

20

Składniki

  • 200 g dyni
  • 50 g orzechów laskowych
  • 20 g pestek z dyni
  • 1 łyżka(-i) nasion sezamu
  • 3 łyżka(-i) posiekanej kolendry
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 łyżka(-i) przyprawy ziołowej dukkah

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (8,7%)
16g tłuszcz (69,6%)
5g białko (21,7%)
3g błonnik
368 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój dynię na kawałki i umieść w naczyniu żaroodpornym. Skrop oliwą, posól i piecz przez 3 minut.
  2. Przełóż upieczoną i ostudzoną dynię do mlaksera. Dodaj resztę składników oprócz przyprawy dukkah i zmiksuj na gruboziarnistą pastę. Przełóż pastę do miseczki, posyp przyprawą dukkah i lekko przemieszaj.
  3. Jedz jako smarowidło na chleb lub dip do warzyw.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
dip
dukkah
dynia
dziecko
kolendra
na chleb
na kanapkę
orzechy
orzechy laskowe
pasta
przekąska
sezam

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00