fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pesto z jarmużu

6 h+15 min.

Składniki

  • 80 g orzechów
  • 300 l jarmużu
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 4 łyżka(-i) parmezanu
  • 1 pęczka (-i) bazylii
  • 0,5 łyżeczka(-i) soli
  • 1 szczypta(-y) pieprzu
  • 0,25 łyżeczka(-i) kurkumy

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (8,3%)
9g tłuszcz (75%)
2g białko (16,7%)
1g błonnik
1981 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Orzechy namocz dzień szybciej, najlepiej przez całą noc,
  2. Następnie umieścić orzechy w malakserze, dodaj pokrojony jarmuż, bazylię, czosnek, sól, kurkumę i pieprz i oliwę,
  3. Całość Zmiksuj na pesto,
  4. Dodaj utarty parmezan i wymieszaj. Gotowe pesto przełóż do słoika, Przechowuj w lodówce do tygodnia. Przepis na ok. 500 g pesto

TIPS!

Pesto to do świetny dodatek do warzywnego makaronu., zamiennik sosów, możesz smarować nim kanapki, warzywa czy domową pizzę.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
bazylia
dressing
grill
JARMUŻ
parmezan
pasta
pesto
przekąska
SYLWESTER
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00