fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z oliwkami, pomidorami, kuleczkami mozzarella i szynką parmeńską

15 min.

Składniki

  • 100 g sałatkowego mix
  • 150 g koktajlowych pomidorów
  • 20 szt. oliwek kalamata
  • 123 g mozzarella
  • 125 g szynki prosciutto
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • 0,5 łyżeczka(-i) suszonych ziół
  • 1 łyżka(-i) winnego octu
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz do smaku

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (4,7%)
24g tłuszcz (55,8%)
17g białko (39,5%)
1g błonnik
297 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Opłucz sałatkę i osusz. Wyłóż na półmisek.
  2. Pomidory przekrój na pół i ułóż na sałacie wraz z oliwkami, pokruszoną mozzarella i prosciutto.
  3. Do małej butelki wlej oliwę, ocet, sok z cytryny. Dodaj suszone zioła i dopraw solą i pieprzem. Zamknij butelkę i mocno wstrząśnij.
  4. Polej sałatkę winegretem.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
II śniadanie
impreza
mozzarella
na zimno
Sałatki
śniadanie
święta
szynka
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00