fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka z pieczonym pstrągiem, kaparami i pesto

10 min.

Składniki

  • 50 g mix sałat z młodych liści
  • 50 g pstrąg tęczowy, pieczony
  • 3 szt. rzodkiewka
  • 100 g pomidorki koktajlowe
  • 75 g papryka czerwona, słodka
  • 30 g cebula czerwona
  • 70 g awokado
  • 1 łyżka(-i) orzeszki pinii, suszone
  • 1 łyżka(-i) koper ogrodowy, pęczek
  • 1 łyżka(-i) kapary
  • 1 łyżka(-i) pesto z bazylii na oliwie

Wartość odżywcza

13g węglowodany netto (20,3%)
31g tłuszcz (48,4%)
20g białko (31,3%)
8g błonnik
432 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Sałatę opłucz, rozerwać na mniejsze kawałki i ułóż na dnie miski. Pomidorki, rzodkiewki pokrój w plasterki a paprykę w piórka i dodaj do sałatki.
  2. Z awokado usuń skórkę, pestkę i pokrój na talarki i dodaj do pozostałych warzyw.
  3. Pieczoną lub grillowaną rybę (może być z obiadu z poprzedniego dnia lub wędzona na zimno) podziel na kawałki i dodaj do sałatki.
  4. Sałatkę podawaj z  kaparami i pesto z bazylii przygotowanym na oliwie lub z jarmużowym pesto.

TIPS

Rybę wędzoną na zimno możesz kupić tutaj. 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cebula
dieta sirtuinowa
kapary
koper
orzeszki pinii
papryka
pesto
pieczona ryba
pieczony pstrąg
pomidory
pstrąg
ryba
rzodkiewka
Sałatka
Sałatka z pieczonym pstrągiem
sałatka z wędzoną rybą
sirt
wędzona

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00