fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Sałatka na rukoli i młodych liści z rybą, awokado, kiełkami i pesto

15 min.

Składniki

  • 100 g rukola i bukiet sałat z młodych liści
  • 5 szt. pomidorki koktajlowe
  • 15 g cebula czerwona
  • 2 garść(-ie) kiełki
  • 1/2 szt. awokado
  • 2 łyżka(-i) oliwa z oliwek
  • 1 łyżka(-i) ocet jabłkowy
  • 2 łyżka(-i) pesto z bazylii
  • 50 g gotowanej ryby
  • 2 łyżka(-i) soku z cytryny

Wartość odżywcza

8g węglowodany netto (12,7%)
39g tłuszcz (61,9%)
16g białko (25,4%)
7g błonnik
480 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

 

  1. Filet ryby ugotuj na parze lub wykorzystaj gotowaną, lub pieczoną rybę z dania obiadowego z poprzedniego dnia. Warzywa umyj dokładnie pod strumieniem wody i wysusz.
  2. Zielone liście sałat przełóż na głęboki talerz, pomidorki przekrój na pół a cebulę pokrój w piórka i dodaj do warzyw. Awokado przekrój na pół i wydrąż za pomocą łyżki i ułóż na warzywach.
  3. Do warzyw dodaj gotowaną rybę, dodaj pesto z bazylii  czy jarmużu lub suszonych pomidorów, całość polej oliwą z oliwek i skrop cytryną, udekoruj kiełkami.

TIPS!

Dla oszczędzania czasu wykorzystaj gotowaną, lub pieczoną rybę z dania obiadowego z poprzedniego dnia. Jeżeli zdecydujesz się na rybę wędzoną zawsze wybieraj rybę wędzona na zimno.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cebula
do pracy
II śniadanie
JARMUŻ
kiełki
na śniadanie
pesto
pomidorki
rukola
ryba
sałata
Sałatka

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00