fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Schabowy panierowany w babce płesznik z surówką selera i majonezem

45 min.

Składniki

  • SCHABOWY
  • 200 g wieprzowego kotleta
  • 2 łyżka(-i) kokosowego oleju
  • 50 g psylium (mielona babka płesznik)
  • 25 g parmezanu (jeżeli tolerujesz produkty mleczne)
  • 1 szt. jajko
  • 2 szczypta(-y) sól i pieprz dla smaku
  • SURÓWKA Z SELERA
  • 400 g selera korzeniowego
  • 50 g majonezu
  • 20 g kwaśnej śmietany lub gęstej śmietany kokosowej
  • 2 szczypta(-y) soli i pieprz dla smaku
  • DODATKI WARZYWNE
  • 100 g sałaty, szpinaku lub jarmużu
  • 200 g pieczonej dyni
  • 200 g brokułów jako dodatki

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (3,1%)
58g tłuszcz (60,4%)
35g białko (36,5%)
7g błonnik
710 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1.  Rozpuść olej kokosowy. Pokrój mięso na cienkie kotlety, dopraw solą i pieprzem.
  2.  Przygotuj miskę i talerz. Do miski wybij jajko i wymieszaj widelcem. Na talerzu wymieszaj zmielone łuski babki płesznik z parmezanem (jeżeli tolerujesz produkty mleczne). Zamocz mięso w jajku, następnie obtocz w panierce i zarumień na rozgrzanym oleju po obu stronach na złoty kolor.
  3.  Zetrzyj seler na tarce. Śmietanę wymieszaj z majonezem, solą i pieprzem. Dodaj do selera.
  4. Podawaj kotlety z surówką, świeżą sałatą, dynią i brokułami.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dynia
JARMUŻ
kotlet
mięso
obiad
panierka
pieczone warzywa
poslki obiad
schabowy
seler
surówka z selera

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00