fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Warzywa w słoiku z pastą z awokado

10 min.

Składniki

  • 2 szt. marchewki
  • 3 szt. rzodkiewki
  • 1/4 szt. cukini
  • 1 kg selera naciowego
  • 1 szt. awokado
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1/2 szt. jabłka

Wartość odżywcza

6g węglowodany netto (20%)
20g tłuszcz (66,7%)
4g białko (13,3%)
8g błonnik
375 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa i jabłko umyj dokładnie pod strumieniem wody, a następnie pokrój w słupki lub talarki.
  2. Dojrzałe awokado obierz ze skóry i rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny, polej oliwą i dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj.
  3. Gotową pastę z awokado umieść na dnie czystego słoiczka a na wierzch wrzucić pokrojone warzywa i jabłko. Słoiczek zakręć i weź ze sobą do pracy lub szkoły.

TIPS !

Aby awokado nie ściemniało skrop je sokiem z cytryny lub octem jabłkowym.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
cukinia
do pracy
dziecko
jabłko
marchew
przekąska
rzodkiewka
seler
warzywa

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00