fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Koktajl ze szpinakiem, bananem i kolagenem

15 min.

Składniki

  • 0,5 szt. banana dojrzałego
  • 150 g ogórka
  • 1/2 szt. awokado
  • 50 g szpinaku
  • 1 łyżka(-i) siemienia lnianego
  • 50 g mleka kokosowego
  • 0,5 szt. cytryny
  • 0,5 łyżeczka(-i) kolagenu w proszku (opcjonalnie)
  • 100 ml wody

Wartość odżywcza

24g węglowodany netto (47,1%)
20g tłuszcz (39,2%)
7g białko (13,7%)
1g błonnik
310 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Do naczynia miksującego przełóż banana (możesz wykorzystać również banany mrożone), ogórek, awokado i szpinak, dodaj siemię lniane, mleko kokosowe lub jogurt, wodę i sok z cytryny. Opcjonalnie możesz dodać również kollagen.
  2. Całość zmiksuj i przełóż do szklanki.

TIPS!

Kolagen jest trzecim najważniejszym białkiem tkanki łącznej. Jest to białko, które śmiało można nazwać niezwykłym, bardzo wytrzymałe, ale jednocześnie elastyczne, nadaje lepszą elastyczność i jędrność skóry. Jego ilość znacząco zmniejsza się już po 30 roku życia. Dlatego warto zadbać o suplement kolagenu w diecie zwłaszcza jeżeli zależny nam na dobrej kondycji skóry po redukcji. Kolagen który ja stosuje znajdziesz tutaj.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
koktajl
kolagen
siemię lniane
szpinak

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00