Sposób przygotowania
- Przygotuj dwie miski. Do jednej odważ mąkę migdałową, mąkę koksową, białko w proszku do pieczenia, proszek do pieczenia i dodaj kardamon. Wymieszaj składniki trzepaczką.
- W drugiej misce odważ masło i erytrytol. Dodaj szczyptę soli i zmiksuj mikserem na puszystą masę. Następnie dodawaj po jednym jajku i miksuj dalej.
- Na koniec wlej śmietanę i wodę, zmiksuj. Dodaj suche składniki do mokrych i zmiksuj do połączenia składników.
- Małą foremkę z kominkiem o średnicy 18 cm dokładnie wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką migdałową.
- Nastaw piekarnik na 175° Wstaw ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz przez 55 – 60 minut lub do suchego patyczka.
- Dobrze przestudzone ciasto pokrój na 10 kawałków.