fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Bigos z młodej kapusty z kiszoną kapustą

30 min.

Składniki

  • 200 g kapusta biała
  • 100 g kapusta kiszona
  • 30 g marchew
  • 1 szczypta(-y) kminku
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 0,5 szt. małej cebuli
  • 3 szt. liść laurowy
  • 2-3 szt. ziele angielskie
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu
  • 0,5 pęczka (-i) kopru

Wartość odżywcza

15g węglowodany netto (62,5%)
1g tłuszcz (4,2%)
8g białko (33,3%)
20g błonnik
135 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj, kapustę poszatkuj na drobno i przełóż do garnka.
  2. Cebule pokrój w kostkę a czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do garnka razem z tartą marchewką, liściem laurowym, zielem angielskim.
  3. Duś całość na małym ogniu około 20 minut aż warzywa lekko zmiękną.
  4. Następnie dodaj kapustę kiszoną i świeży koperek wymieszaj, dopraw do smaku i podawaj.

TIPS!

Kiszone dodatki zawsze staraj się dodawać na samym końcu aby nie podgrzewać ich termicznie do wysokich temperatur, która zabija korzystne w niej bakterie.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
bigos
cebula
czosnek
detoks
detoksyskacja
kapusta
kiszona kapusta
kminek
oczyszczanie
post

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00