fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Bułki z dynią

60 min.

Składniki

  • 300 g mąki kokosowej
  • 2 łyżeczka(-i) proszku do pieczenia
  • 3 szt. białka z jajek
  • 1 łyżeczka(-i) octu
  • 80 g zmielonej łuski babki płesznik
  • 100 g puree z dyni
  • 1 łyżeczka(-i) soli
  • 400 g wrzątku

Wartość odżywcza

-5g węglowodany netto (-71,4%)
6g tłuszcz (85,7%)
6g białko (85,7%)
7g błonnik
166 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Odważ i wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, zmielonymi łuskami babki płesznik oraz solą.
  2. Ubij białka na puszysto. Pod koniec ubijania wlej ocet.
  3. Dodaj suche składniki do ubitych białek i miksuj do połączenie.
  4. Następnie wlej wrzątek cały czas miksując. Z ciasta zrobi się kluska.
  5. Podziel ciasto na 12 równych porcji. Formuj okrągłe bułki i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Nastaw piekarnik na 180°C i piecz bułki przez 40-45 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
babka płesznik
bułki
CHLEB
chleb lchf
dynia
dziecko
jajko
kanapka
mąka kokosowa
pieczywo

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00