fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Chia pudding z jarmużem

5 min.

Składniki

  • 250 ml mleka migdałowego
  • 20 g jarmużu
  • 3 łyżka(-i) nasion chia
  • 30 g malin
  • 1 łyżeczka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) erytrytolu lub syropu z błonnika do posłodzenia

Wartość odżywcza

-9g węglowodany netto (-60%)
14g tłuszcz (93,3%)
10g białko (66,7%)
15g błonnik
216 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Zalać nasiona chia mlekiem migdałowym i odstawić na godzinę lub na noc w lodówce.
  3. Do blendera wlać 3 łyżki puddingu chia i dodać liście jarmużu, zmiksować. Zmiksowaną mieszankę połączyć z resztą puddingu chia, posłodzić i posypać malinami.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
chia
deser
do pracy
do szkoły
dziecko
II śniadanie
JARMUŻ
maliny
mleko migdałowe
przekąska
pudding
słodycze
śniadanie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00