fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Chipsy z brokuła z czosnkiem:

30 min.

Składniki

  • 3 szt. łodyg brokuła
  • 0,25 łyżeczka(-i) czosnku suszonego
  • 0,25 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej
  • 1 szczypta(-y) kurkumy
  • 1 szczypta(-y) pieprzu cayenn

Wartość odżywcza

6g węglowodany netto (30%)
9g tłuszcz (45%)
5g białko (25%)
5g błonnik
61 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Łodygi brokuła pokrój na plasterki o wielkości 0,5 cm i wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Posyp mieszanką przypraw z jednej strony, obróć na drugą stronę i posyp ponownie.
  3. Piecz przez 25 minut w termoobiegu.

TIPS!

Nigdy nie marnuj warzyw resztek, pamiętaj że zawsze możesz je wykorzystać do soku lub zupy.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
brokuł
chipsy
detoks
detoksykacja
do pracy
dziecko
grill
impreza
oczyszczanie
post
PRZEKĄSKI
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00