fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Chipsy z jarmużu

20 min.

Składniki

  • 500 g jarmużu
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny lub limonki
  • 0,25 łyżeczka(-i) soli himalajskiej

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (20%)
8g tłuszcz (53,3%)
4g białko (26,7%)
5g błonnik
124 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od łodygi. Porwij na mniejsze kawałki i umieść w misce.
  2. Dodaj oliwę, sok z cytryny i wymieszaj z jarmużem.
  3. Przygotuj blaszkę i przykry papierem do pieczenia. Ułóż na blasze jarmuż.
  4. Wstaw blaszkę z jarmużem do piekarnika nagrzanego na 130°C. Susz jarmuż przez 10 – 15 minut.
  5. Przechowuj jarmużowe chipsy w suchym miejscu.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
chipsy
do pracy
do szkoły
dziecko
II śniadanie
impreza
przekąska
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00