fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Chmurkowe keto chlebki

60 min

Składniki

  • 4 szt. jaja
  • 4 łyżka(-i) kremowy serek np. Philadelphia lub schłodzona gęsta śmietana kokosowa
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego
  • 0,5 łyżeczka(-i) sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżka(-i) ziół np. zioła prowansalskie
  • 1 szczypta(-y) kurkumy

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (1,6%)
33g tłuszcz (54,1%)
27g białko (44,3%)
0g błonnik
422 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Przygotuj dwie miski. Do jednej wbij białka a do drugiej żółtka. Białko ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj kurkumę, zioła i chili.
  2. Żółtka wymieszaj z serkiem cream cheese (krowim, kozim lub jeżeli nie tolerujesz to z bardzo gęstym schłodzonym mlekiem kokosowym).
  3. Do masy z żółtek dodaj łyżeczkę octu jabłkowego oraz proszek do pieczenia lub sodę i mieszamy dokładnie. Następnie przelej do ubitych białek jaj, delikatnie mieszając.
  4. Na blaszce na papierze do pieczenia wyłóż za pomocą łyżki gotową masę nadając jej płaski okrągły kształt pojedynczych chlebków i delikatnie rozsmaruj.
  5. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy 17-20 minut do zarumienienia w temperaturze 170 stopni.

TIPS!

Chlebki świetnie nadają się również jako niskowęglowodanowy spód do pizzy.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
bułki
CHLEB
chleb lchf
chleb niskowęglowodanowy
Chleb Paleo
Chmurkowe keto chlebki
keto
pieczywo
pizza
puszyste chlebki
spód do pizzy

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00