Sposób przygotowania
- Jajka zmiksuj z syropem z błonnikiem, erytrytolem, rozpuszczonym kokosowym olejem. Dodaj śmietankę i zmiksuj jeszcze raz.
- W drugiej misce wymieszaj wszystkie suche składniki i dodaj do masy jajecznej. Wymieszaj.
- Następnie dodaj utartą marchewkę i wymieszaj.
- Foremkę o średnicy 23 cm wysmaruj tłuszczem i posyp kokosową mąką. Wyłóż ciasto do formy i wstaw do nagrzanego na 175°C piekarnika. Piecz przez 40 minut. Upieczone ciasto wyjmij z piekarnika i ostudź.
- Zmiksuj masło ze zmiksowanym na puder erytrytolem i sokiem z cytryny. Następnie dodaj po łyżce serka i miksuj na jednolitą masę. Posmaruj ciasto masą serową. Posyp nasionami konopi i utartą marchewką
Tips
Syrop z błonnika kupisz tutaj lub tutaj (norwegia), możesz go tez zastąpić słodzikiem zmiksowanym z żelem przygotowanym z 2 łyżek siemienia lnianego (2 łyżki siemienia lnianego zalane ciepła woda i odstawione na 20 minut.)