fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Curry z dyni

45 min.

Składniki

  • 600 g dyni hokkaido
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 1 szt. szalotka (duża)
  • 2 łyżeczka(-i) garam masala
  • 1 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 0,5 łyżeczka(-i) pieprzu kajeńskiego
  • 400 ml mleka kokosowego pełnotłustego
  • 400 ml pokrojonych pomidorów z puszki
  • 4 łyżeczka(-i) oleju kokosowego
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 1 doniczka świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczka(-i) soli
  • 1/2 łyżeczka(-i) tartego imbiru

Wartość odżywcza

8g węglowodany netto (18,2%)
31g tłuszcz (70,5%)
5g białko (11,4%)
4g błonnik
353 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój cebulę, czosnek i imbir w drobną kostkę. Rozgrzej olej na patelni i podduś warzywa.
  2. Pokrój dynię w kostkę i dodaj do warzyw. Wsyp przyprawy i duś pod przykryciem aż dynia się lekko zrumieni.
  3. Następne wlej mleko kokosowe i pomidory. Dodaj połowę pokrojonej kolendry. Dopraw solą i gotuj curry przez 30 minut.
  4. Kiedy dynia będzie już miękka dodaj szpinak, resztę kolendry i gotuj curry jeszcze przez 3 minuty.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
curry
czosnek
do pracy
dynia
dziecko
indyjskie
kolendra
kurkuma
leczo
mleko kokosowe
na ciepło
obiad
olej kokosowy
pomidory
szalotka
szpinak
tajskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00