fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Czekoladowy krem z awokado na mleku kokosowym z malinami

10 min.

Składniki

  • 0,5 szt. awokado
  • 1 łyżka(-i) surowego kakao
  • 0,25 szklanka(-i) mleka kokosowego
  • 5 g stewia
  • 1 szczypta(-y) cynamon
  • 1 garść(-ie) malin

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (9,4%)
23g tłuszcz (71,9%)
6g białko (18,8%)
8g błonnik
250 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Dojrzałe awokado obierz ze skóry i przełóż do kielicha blendera, dodaj mleko kokosowe, kakao, cynamon oraz stewię.
  2. Całość dokładnie wymieszaj do uzyskania kremowej konsystencji. Jeżeli krem jest zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody.
  3. Podawaj ze świeżymi owocami nisko węglowodanowymi np. malinami, borówką lub jeżynami lub orzechami.

TIPS!

Surowe kakao jest bardzo silnym antyoksydantem, które wspomaga odchudzanie i walkę ze stanami zapalnymi. Dobre źródło znajdziesz tutaj.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
bez jajek
coś słodkiego
czekolada
czekoladowy
deser
desery
do pracy
dziecko
kakao
maliny
na słodko
przekąska
stweia

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00