fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Dressing z jarmużem

5 min.

Składniki

  • 20 g jarmużu
  • 150 g oliwy z oliwek
  • 50 ml octu winnego
  • 75 ml syropu z błonnika
  • 2 łyżeczka(-i) octu balsamicznego
  • 1 łyżka(-i) musztardy francuskiej (bez cukru)
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu do smaku

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (0%)
25g tłuszcz (96,2%)
1g białko (3,8%)
1g błonnik
228 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg, pokrój i włóż do blendera.
  2. Dodaj resztę składników i zmiksuj dressing. Dopraw solą i pieprzem.

TIPS

Sos możesz używać również jako dip do warzyw i spożywać jako przekąskę w ciągu dnia.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
dip
dressing
grill
JARMUŻ
musztarda
ocet balsamiczny
ocet winny
oliwa z oliwek
przekąska
sos

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00