fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Drobiowe pulpeciki z frytkami z selera

60 min.

Składniki

  • 80 g pierś z indyka
  • 212 g cukinia
  • 150 g papryka czerwona słodka
  • 225 g seler korzeniowy
  • 1 łyżka(-i) olej kokosowy
  • 1 łyżka(-i) masło klarowane
  • 2 szklanka(-i) woda
  • 2 g kumin
  • 2 g tymianek suszony
  • 1 szczypta(-y) lubczyk suszony
  • 2 g papryka czerwona słodka, suszona
  • 1 łyżka(-i) oliwa z oliwek

Wartość odżywcza

7g węglowodany netto (10,4%)
40g tłuszcz (59,7%)
20g białko (29,9%)
17g błonnik
536 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Seler obierz i pokrój na kawałki, aby przypominały frytki. Przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oleje kokosowym i dopraw ziołami.
  2. Mięso zmiel, cukinię zetrzyj na drobnych oczkach i dodaj do mięsa. Wymieszaj razem i dopraw. Uformuj nieduże pulpety i układaj obok frytek w naczyniu żaroodpornym.
  3. Na górę wysyp pokrojoną w kostkę paprykę. Masło rozpuść w rondelku, wymieszaj z odrobiną wody, dodaj ulubione przyprawy i dodaj do naczynia żaroodpornego.
  4. Piecz ok. 30-45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, podawaj z dodatkiem oliwy.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
frytki
indyk
kumin
lubczyk
masło klarowane
mięso
obiad
olej kokosowy
papryka
pulpety
seler
tymianek

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00