fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Duszone grzyby shiitake z selerem naciowym i awokado na rukoli

1

Składniki

  • 70 g awokado
  • 280 g grzyby shiitake
  • 2 łyżka(-i) olej kokosowy
  • 35 g cebula
  • 4 łodyga (-i) seler naciowy
  • 2 g tymianek suszony
  • 3 g sól kłodawska
  • 60 g rukola
  • 1 łyżka(-i) oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczka(-i) ocet jabłkowy
  • 1 łyżka(-i) kolendry
  • 15 g kiełki, mix

Wartość odżywcza

18g węglowodany netto (22,5%)
51g tłuszcz (63,8%)
11g białko (13,8%)
11g błonnik
589 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. W garnku na średnim ogniu rozgrzej olej, następnie dodaj pokrojone cebulę, grzyby (mogą być również sprawdzone grzyby leśne, kurku czy pieczarki) i tymianek. Duś około 10-15 minut aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu, daj wodę, jeżeli to konieczne.
  2. Pod koniec dodaj kawałki selera naciowego,  awokado i duś pod przykryciem 2-3 minuty aż danie będzie ciepłe.
  3. Całość przełóż do miseczki i dodaj na świeżo umyta kolendrę, polej oliwą z dodatkiem octu jabłkowego, udekoruj kiełkami.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
bez mięsa
cebula
duszone grzyby
grzyby
kiełki
kolendra
ocet jabłkowy
rukola
seler naciowy
shiitake
tymianek
wegańskie
wegetariańskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00