fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Dynia pieczona, przecierana

60 min.

Składniki

  • 1200 g dynia hokkaido

Wartość odżywcza

3g węglowodany netto (75%)
0g tłuszcz (0%)
1g białko (25%)
3g błonnik
33 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Dynię hokkaido dokładnie umyj, tej odmiany nie musisz obierać, jej skóra po upieczeniu świetnie nadaje się do jedzenia. Pokrój na kawałki i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Piecz do miękkości w piekarniku przez 45-55 minut w temperaturze 180 stopni. PO tym czasie otwórz piekarnik i poczekaj, aż dynia ostygnie.
  3. Upieczona dynie przełóż do kielicha blendera i zmiksuj. Przygotowaną dynię możesz wykorzystać do: zupy, bazy do omleta, sufletu, placka i ciasta.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
dynia
pieczona
przecierana

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00