fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Faszerowane jajka z łososiem i chrzanem

15 min.

Składniki

  • 4 szt. jajka
  • 50 g majonezu
  • 2 łyżka(-i) kwaśnej i gęstej śmietany
  • 2 łyżka(-i) kopru
  • 2 łyżka(-i) świeżo utartego chrzanu
  • 150 g gotowanego ewentualnie wędzonego na zimno łososia
  • 1 łyżka(-i) szczypiorku do posypania
  • 1 szczypta(-y) sól i czarny pieprz do smaku

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (2,5%)
23g tłuszcz (57,5%)
16g białko (40%)
1g błonnik
275 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Jajka ugotuj na półtwardo, ostudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupki. Przekrój wzdłuż na pół.
  2. Łososia pokrój na kawałki i wymieszaj z utartym chrzanem, majonezem, śmietaną koprem i przyprawami.
  3. Nałóż nadzienie na połówki jajek i posyp szczypiorkiem.

TIPS:

Jeżeli to możliwe zawsze wybieraj ryby wędzone na zimno, zwłaszcza te tłuste ryby. Wędzenie na zimno nie powinna przekraczać 25°C, dzięki czemu nie dochodzi do zdrowych kwasów tłuszczowych  i przekształcenia ich w niekorzystne izomery trans.

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
faszerowane jajka
impreza
jajka
PRZEKĄSKI
święta
URODZINY
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00