fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Fishburgery z pstrąga z frytkami z selera z surówka z kapusty kiszonej i marchewki

45 min.

Składniki

  • 100 g pstrąg świeży, filet
  • 2 łyżka(-i) mleko kokosowe
  • 1 szt. jajko
  • 3 g sól himalajska
  • 1 łyżka(-i) szczypiorek
  • 1 szczypta(-y) pieprz cayenne
  • 1 łyżeczka(-i) przyprawa do ryby, kompozycja naturalnych ziół
  • 2 g kurkuma mielona
  • 2 łyżka(-i) babka płesznik, mielona
  • 1 szt. cebula
  • 1 łyżka(-i) lubczyk suszony
  • 287 g seler korzeniowy
  • 60 g marchew
  • 200 g kapusta kiszona
  • 2 łyżka(-i) oliwa z oliwek

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (4,7%)
39g tłuszcz (45,3%)
43g białko (50%)
36g błonnik
651 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Filety rybne, pokrój na małe kawałki lub zmiel w maszynce do mielenia, dodaj jajko, mleko, przyprawy, szczypiorek i babkę płesznik (psylium).
  2. Całość dokładnie wymieszaj, z przygotowanej masy uformuj burgery i przełóż je do naczynia żaroodpornego. Dodaj seler pokrojony w paski, posyp go lubczykiem i całość zapiekaj 25-30 minut aż seler się zarumieni.
  3. Gotowe burgery podawaj z frytkami z selera i surówka z kapusty kiszonej i tartej marchewki z oliwą z oliwek.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
babka płesznik
bez mięsa
burgery
cebula
dziecko
fast food
fishburgery
grill
jajko
kapusta kiszona
kotlety
kotlety rybne
kurkuma
lubczyk
marchew
mleko kokosowe
pstrąg
ryba
seler
szczypiorek
wegetariańskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00