fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Frittata z jarmużem i serem

15

Składniki

  • 80 g jarmużu
  • 4 szt. jajka (duże)
  • 3 łyżka(-i) śmietanki 36%
  • 50 g sera feta lub koziego
  • 1 łyżka(-i) posiekanego szczypiorku
  • 0,5 szt. pomidora
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu, pieprzu kajeńskiego do smaku
  • 3 łyżka(-i) masła

Wartość odżywcza

5g węglowodany netto (6,2%)
51g tłuszcz (63%)
25g białko (30,9%)
2g błonnik
582 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
2. Jajka wybij do naczynia. Dodaj śmietankę, dopraw solą i roztrzep
3. Rozgrzej masło i podduś jarmuż. Smaż przez 3 minuty. Wylej jajka na jarmuż i lekko przemieszaj.
4. Pokrusz fetę, posyp szczypiorkiem i pieprzem. Duś pod przykryciem powoli aż frittata się zetnie.
5. Frittatę możesz piec również w piekarniku. Nastaw piekarnik na 180° i wstaw patelnię z frittatą na górny poziom. Piecz przez 5 minut.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
do szkoły
dziecko
feta
frittata
jajka
jajko
JARMUŻ
kozi
masło
na ciepło
na zimno
pomidor
ser
śmietanka
śniadanie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00