fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Gazpacho z bazyliowym pesto

15

Składniki

  • 4 szt. duże pomidory np. malinowe
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 1 szt. duże awokado
  • 4 szt. ogórka kiszonego
  • 2 szt. papryki czerwonej słodkiej
  • 4 łyżka(-i) pesto z bazylii na oliwie
  • 1 łyżeczka(-i) sosu tabasco
  • 2 łyżeczka(-i) świeżej bazylii
  • 1/2 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej
  • 1 szczypta(-y) pieprzu
  • 1/4 łyżeczka(-i) kurkumy

Wartość odżywcza

9g węglowodany netto (47,4%)
7g tłuszcz (36,8%)
3g białko (15,8%)
4g błonnik
130 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Świeże pomidory, czosnek i bazylię przełóż do kielicha blendera i rozdrobnij. Dodaj kiszonego ogórka pokrojonego w kostkę i czerwoną paprykę oraz drobno posiekaną cebulę i awokado pokrojone w kostkę.
  2. Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i sosem tabasco. Całość delikatnie wymieszaj. Podawaj schłodzone z dodatkiem pesto z bazylii.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
gazpacho
grill
pomidorowa
ZUPA

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00