fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Guac – kale – mole czyli guacamole z jarmużem

10 min.

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 1 szt. duże awokado
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny lub limonki
  • 100 g serka philadelphia lub gęsta śmietana kokosowa
  • 2 łyżka(-i) czerwonej cebuli, drobno posiekanej
  • 0,25 łyżeczka(-i) soli kłodawskiej

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (5,9%)
13g tłuszcz (76,5%)
3g białko (17,6%)
2g błonnik
138 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i wyjmij miąższ łyżeczką. Włóż do malaksera.
  2. Oderwij liście jarmużu od łodygi i grubo pokrój. Dodaj do awokado wraz z serkiem. Dopraw solą i zmiksuj na gładką masę.
  3. Dodaj pokrojoną cebulę i wymieszaj dip.

TIPS!

Jeżeli nie tolerujesz produktów mlecznych, przygotuj guacamole bez serka lub użyj tofu.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
dressing
dziecko
grill
Guacamole
impreza
na kanapkę
pasta
przekąska
sos

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00