Sposób przygotowania
- Ser kroimy w ok. 1 cm plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy płatkami chili (jeżeli nie tolerujesz produktów mlecznych użyj sera tofu). Układamy na grillu i grilujemy ok. 3 minut z jednej strony, aż się zezłoci. Następnie odwracamy, lekko polewamy syropem z błonnika, obsypujemy sezamem i grillujemy, aż druga strona będzie ładnie zarumieniona.
- W tym czasie na talerzu układamy rukolę, cebulę kroimy w cienkie piórka, pomidorki kroimy na pół, a ogórki kroimy obieraczką na długie plastry, awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, następnie kroimy w plastry i obieramy ze skórki. Granat obieramy.
- Układamy warzywa na rukoli, doprawiamy solą i pieprzem i skrapiamy oliwą. Na wierzch nakładamy plastry sera i lekko całość skrapiamy cytryną i posypujemy pestkami granatu.