fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Jajka sadzone z jarmużem

15

Składniki

  • 100 g jarmużu
  • 300 g kalafiora
  • 2 szt. jajka
  • 1 szt. cebuli (małej)
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu do smaku
  • 4 łyżka(-i) oleju kokosowego do smażenia
  • 1 łyżeczka(-i) posiekanego koperku

Wartość odżywcza

5g węglowodany netto (9,6%)
35g tłuszcz (67,3%)
12g białko (23,1%)
6g błonnik
406 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. 1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Kalafior zetrzyj na tarce lub zmiksuj na ryż.
  3. Pokrój cebulę w piórka i zeszklij na 3 łyżkach kokosowego oleju. Dodaj kalafior, jarmuż i czosnek. Smaż przez 10 minut. Dopraw warzywa solą i pieprzem.
  4. Usmaż dwa jajka sadzone na pozostałym oleju. Posyp koperkiem, solą i pieprzem. Jedz z warzywami

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cebula
czosnek
dziecko
jaja
jajka sadzone
jajko
JARMUŻ
kalafior
koperek
obiad
śniadanie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00