fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Kalafior z kapustą kiszoną i pietruszką

10 min

Składniki

  • 250 g kalafiora
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 0,5 pęczka (-i) pietruszki
  • 100 g kapusty kiszonej
  • 1 szczypta(-y) soli

Wartość odżywcza

6g węglowodany netto (40%)
1g tłuszcz (6,7%)
8g białko (53,3%)
9g błonnik
90 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Warzywa umyj, kalafior obierz z liści, podziel na różyczki i przełóż do parowaru.
  2. Gotuj na parze 3-5 minut.
  3. Kapustę kiszoną wyłóż na talerz. Ugotowany kalafior wyłóż na kapustę.
  4. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekana pietruszkę.

TIPS! 

Zawiera antyoksydanty, które wspierają fazę 1 detoksykacji oraz substancje zawierające siarkę, które są ważne w fazie 2 detoksykacji. Glukozaminy zawarte w kalafiorze aktywują także enzymy detoksykacyjne.

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
detoksykacja
kalafior
kiszona
oczyszczanie
pietruszka
post
przeziębienie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00