Sposób przygotowania
- W pierwszej kolejności przygotuj pastę z pieczonej papryki.
- Paprykę umyj, podziel na 2 części i usuń gniazda nasienne. Przełóż na blachę wyłożoną papierem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30-40 minut aż zmięknie i lekko się zarumieni.
- Pieczoną paprykę wrzuć do miski blendera, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki i miksuj na gładką pastę.
- Na koniec dodaj drobno posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Przepis na ok. 12 porcji.
Kalarepę umyj, obierz i pokrój w plastry. Na plastry nałóż porcję pieczonej pasty i udekoruj kiełkami.
TIPS !
Przepis możesz wykorzystać również po poście, dodając do niego np. oliwki. Nie musisz wtedy osuwać gniazd nasiennych, będą bardzo dobrym dodatkiem białka i tłuszczu wskazanym po poście.