fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Kalarepa z pastą z pieczonej papryki

1 h

Składniki

  • 4 szt. czerwonej papryki
  • 4 ząbek(-i) czosnku
  • 2 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 1 szczypta(-y) cayenne
  • 0,5 łyżeczka(-i) czerwonej papryki suszonej
  • 2 łyżeczka(-i) kolendry
  • 4 szt. kalarepy
  • 4 garść(-ie) kiełków

Wartość odżywcza

7g węglowodany netto (63,6%)
1g tłuszcz (9,1%)
3g białko (27,3%)
4g błonnik
52 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. W pierwszej kolejności przygotuj pastę z pieczonej papryki.
  2. Paprykę umyj, podziel na 2 części i usuń gniazda nasienne. Przełóż na blachę wyłożoną papierem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 30-40 minut aż zmięknie i lekko się zarumieni.
  3. Pieczoną paprykę wrzuć do miski blendera, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki i miksuj na gładką pastę.
  4. Na koniec dodaj drobno posiekaną kolendrę i dopraw do smaku. Przepis na ok. 12 porcji.
    Kalarepę umyj, obierz i pokrój w plastry. Na plastry nałóż porcję pieczonej pasty i udekoruj kiełkami.

TIPS !

Przepis możesz wykorzystać również po poście, dodając do niego np. oliwki. Nie musisz wtedy osuwać gniazd nasiennych, będą bardzo dobrym dodatkiem białka i tłuszczu wskazanym po poście.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cytryna
detoks
detoksykacja
kalarepa
kiełki
kolendra
kurkuma
oczyszczanie
papryka
pasta
post

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00