fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Kanapeczki z grillowaną cukinią z szynką parmeńską

20

Składniki

  • 1 szt. cukinii o jak najszerszym przekroju
  • 100 g szynki parmeńskiej lub salami lub swojskiego boczku
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 125 g mozzarelli mini w kulkach lub sera halloumi
  • 2 łyżka(-i) siekanej świeżej bazylii
  • 1 łyżeczka(-i) oregano
  • 1 szt. czosnek przeciśnięty przez praskę
  • 2 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 szczypta(-y) soli kłodawskiej
  • 1 szczypta(-y) pieprzu

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (12,5%)
7g tłuszcz (43,8%)
7g białko (43,8%)
1g błonnik
110 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Cukinię myjemy i kroimy na mniej więcej 1,5–2-centymetrowe plastry, smarujemy oliwą wymieszaną z czosnkiem. Grillujemy krótko z obu stron.
  2. Kroimy na kawałki szynkę parmeńską lub w plastry salami, mozzarella lub ser halloumi i pomidory koktajlowe. Bazylię i oregano drobno siekamy.
  3. Na grillowane plastry cukinii układamy kawałki szynki i kulki mozzarelli pokrojone na pół i pieczemy, aż ser się rozpuści, przekładamy na talerz i dodajemy pokrojone w kawałki pomidorów, posypujemy bazylią i oregano.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
grill
kanapeczki
przekąska

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00