fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Keto bułki niskowęglowodanowe

45 min.

Składniki

  • 80 g babka płesznik (mielona)
  • 6 szt. jajko
  • 1 puszka(-i) mleko kokosowe gęste
  • 1 łyżka(-i) masło klarowane
  • 1 łyżeczka(-i) proszek do pieczenia
  • 0,5 łyżeczka(-i) sól kłodawska
  • 1 szczypta(-y) kumin

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (4,5%)
16g tłuszcz (72,7%)
5g białko (22,7%)
1g błonnik
160 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nagrzej do 170 stopni.
  2. W rondelku rozpuść masło klarowane lub olej kokosowy.
  3. Wszystkie suche składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj mleko kokosowe i roztopione, lekko schłodzone masło klarowane. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Gotowe ciasto odstaw na 10-15 minut.
  4. Mokrymi dłońmi uformuj 8 płaskich bułek i przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Bułki wypiekaj  przez 20 minut w termoobiegu, aż się zarumienią. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz kolejne 10-15 minut. Pamiętaj, aby podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, aby bułki nie opadły.

TIPS!

Mieloną babkę płeszka możesz kupić tutaj: Przepis na około 8 bułek. Jedna bułka to ok. 160 kcal i tylko 2 gramy węglowodanów netto.

Bułki świetnie nadają się na pierwsze, jak i drugie śniadanie. Spożywaj je z pastą z awokado, domowym pasztetem, szynką lub pesto z dodatkiem warzyw.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
babka p
bułka
bułki
chleb lchf
jaja
jajko
lchf
niskowęglowodanowe
pieczywo
pieczywo niskowęglowodanowe

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00