fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Krem dyniowy z chilli

10

Składniki

  • 1 szt. czerwone chilli
  • 1 szt. małej cebuli
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 2 łyżka(-i) oleju kokosowego
  • 200 g ugotowanej lub upieczonej dyni - puree
  • 300 ml mleka kokosowego
  • 200 ml bulionu z kurczaka
  • 3 łyżka(-i) soku z limonki
  • 1 łyżeczka(-i) kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 1 łyżeczka(-i) zmielonej kolendry
  • 1 szczypta(-y) soli

Wartość odżywcza

6g węglowodany netto (17,1%)
26g tłuszcz (74,3%)
3g białko (8,6%)
2g błonnik
292 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Pokrój chili, cebulkę i czosnek w kostkę.
  2. Podsmaż na oleju kokosowym wraz z przyprawami, następnie dodaj puree z dyni i kokosowe mleko.
  3. Gotuj przez 10 minut.
  4. Zmiksuj zupę na krem. Podawaj na ciepło.

TIPS

Dynia to świetne warzywo na zupy krem, które ma około 7,7 węglowodanów  w 100 gramach.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
chilli
do pracy
dynia
na ciepło
ZUPA
zupa krem

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00