fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Krem mascarpone z migdałową kruszonką i jagodowymi owocami

20 min.

Składniki

  • 200 ml śmietanki kokosowej
  • 2 szt. zółtka
  • 1 szt. jajko
  • 0,5 łyżeczka(-i) waniliowego ekstraktu
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) erytrytolu
  • 50 ml syropu z błonnika
  • 4 łyżka(-i) malin, zgniecionych widelcem
  • 100 g mascarpone
  • 50 g zmielonych namoczonych migdałów
  • 1 łyżeczka(-i) erytrytolu
  • 1 łyżeczka(-i) masła

Wartość odżywcza

-18g węglowodany netto (-27,3%)
67g tłuszcz (101,5%)
17g białko (25,8%)
27g błonnik
747 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Z migdałów, masła i erytrytolu zrób kruszonkę, rozcierając składniki palcami. Nastaw piekarnik na 180° Rozprowadź kruszonkę w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 10 minut. Wyjmij kruszonkę z piekarnika i ostudź.
  2. Wymieszaj kokosową śmietankę z żółtkami, jajkiem, sokiem z cytryny, wanilią, erytrytolem i połową syropu z błonnika. Podgrzewaj krem cały czas mieszając balonową trzepaczką. Doprowadź krem do wrzenia i natychmiast zdejmij z kuchni. Mieszaj jeszcze przez 2 minuty.
  3. Ostudź krem.
  4. Przygotuj dwa pucharki. Zmiksuj mascarpone z resztą syropu z błonnika.
  5. Napełnij pucharki na przemian mascarpone, kremem, malinami.
  6. Posyp deser kruszonką.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
CIASTO
deser
desery
dziecko
impreza
mascarpone
słodkości
słodycze
święta
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00