fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Krewetki z jarmużem w sosie słodko kwaśnym

40 min.

Składniki

  • 50 g jarmużu
  • 1 szt. awokado
  • 200 g krewetek tygrysich
  • 1 szczypta(-y) soli i pieprzu do smaku
  • 3 łyżka(-i) oliwy z oliwek
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżka(-i) octu ryżowego
  • 1 łyżka(-i) kolendry
  • 0,5 szt. żółtej chilli
  • 1 ząbek(-i) czosnku
  • 10 cm pora

Wartość odżywcza

4g węglowodany netto (3,8%)
55g tłuszcz (52,4%)
46g białko (43,8%)
8g błonnik
737 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, zdejmij skórkę i pokrój na kawałki.
  3. Wymieszaj oliwę z ryżowym octem, sokiem z cytryny, kolendrą i drobno pokrojonym chili. Dodaj do marynaty krewetki i marynuj przez 30 minut. Usmaż krewetki na patelni. Smaż aż staną się różowe.
  4. Pokrój pora w paski i zeszklij na 1 łyżce kokosowego oleju. Dodaj do jarmużu i lekko wymieszaj.
  5. W misce ułóż pokrojony jarmuż z porem. Dodaj kawałki awokado i krewetki.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
awokado
czosnek
do pracy
JARMUŻ
kolendra
krewetki
obiad
ocet ryżowy
oliwa z oliwek
owoce morza
por
Sałatka
śniadanie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00