fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Kurczak w sosie alfredo z awokado i cukinią

20 min.

Składniki

  • 500 g cukinii
  • 2 szt. duże awokado
  • 2 szt. ząbki czosnku
  • 175 ml utartego parmezanu
  • 375 ml migdałowego mleka
  • 1 łyżka(-i) oliwy
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 500 g fileta z piersi kurczaka
  • 10 szt. suszonych pomidorów
  • 2 łyżka(-i) masła
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz do smaku

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (0,9%)
56g tłuszcz (52,8%)
49g białko (46,2%)
7g błonnik
739 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Z cukinii wytnij spaghetti – zoodles.
  2. Awokada przekrój na pół. Wyjmij pestki, wyjmij miąższ łyżką. Umieść awokado w malakserze z sokiem z cytryny, czosnkiem i parmezanem. Zmiksuj na jednolitą masę.
  3. Kurczaka pokrój w cienkie paski. Oprósz solą i pieprzem i duś na maśle. Pod koniec dodaj suszone pomidory i zoodles.
  4. Polej danie sosem i dobrze wymieszaj.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
cukinia
dziecko
impreza
KURCZAK
lekkostrawne
makaron
na ciepło
obiad
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00