fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Łazanki z grzybami niskoweglowodanowe

45 min.

Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1 szt. cebuli
  • 30 g suszonych grzybów
  • 150 g makaronu niskowęglowodanowego łazanki
  • 30 g masła klarowanego
  • 1 szczypta(-y) kminku
  • 2 łyżka(-i) pietruszki
  • 2 szczypta(-y) pieprzu
  • 1 łyżeczka(-i) soli

Wartość odżywcza

10g węglowodany netto (17,2%)
33g tłuszcz (56,9%)
15g białko (25,9%)
10g błonnik
390 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Kapustę kiszoną opłucz zimną wodą i dobrze odciśnij. Suszone grzyby zalej wrzątkiem i mocz przez 20 minut. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojone grzyby, zachowaj wodę z moczenia. Podgrzewaj na patelni przez 5 minut.
  2. Następnie dodaj kiszoną kapustę. Dopraw solą, pieprzem, kminem i soją. I podgrzewaj kolejne 5 minut, po czym wlej wodę z grzybów i duś kapustę po przykryciem przez 15 minut.
  3. Pokrój makaron w kostkę i dodaj do kapusty. Wymieszaj kapustę z makaronem i posyp posiekaną natką pietruszki

 

TIPS

Makaron niskoweglowodanowy kupisz online np. tutaj.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
BOŻE NARODZENIE
dziecko
grzyby
kapusta
Łazanki
makaron
niskowęglowodanowe
pasta
święta

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00