fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Marynata do mięsa

30

Składniki

  • 2 l wody lub tyle aby pokryć mięso
  • 4 szt. liść laurowy
  • 5 szt. ziele angielskie
  • 1 łyżka(-i) sól kłodawska
  • 50-100 ml octu jabłkowego
  • 1 łyżka(-i) miodu
  • 1 szt. cebula
  • 2 szt. ząbki czosnku

Wartość odżywcza

0g węglowodany netto (NAN%)
g tłuszcz (NAN%)
g białko (NAN%)
g błonnik
kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  • Do zamarynowania mięsa przygotuj wywar na wodzie z dodatkiem liścia laurowego, jałowca, ziele angielskie, sól, który należy zagotować, następnie po ostudzeniu dodać od niego ocet jabłkowy i miód.
  • Do tak przygotowanej marynaty przekładamy mięso, dodajemy plastry cebuli i czosnek i odstawimy na kilka godzin w chłodnej temperaturze najlepiej nawet do 3 dni.
  • Tak zamarynowanie mięso stanie się kruche i soczyste a przede wszystkim nie będzie zawierało szeregu toksycznych i rakotwórczych substancji.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
marynata
marynowanie mięsa
mięso

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00