fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Maślana ryba z fasolką lub szparagami w sosie czosnkowo-koperkowym

25 min.

Składniki

  • 120 g filetu ryby np. łosoś
  • 250 g fasolki lub szparagów
  • 2 łyżka(-i) masło klarowane
  • 2 ząbek(-i) czosnku
  • 1/2 łyżeczka(-i) soli i pieprzu
  • 1/4 łyżeczka(-i) przypraw do ryb
  • 1/4 łyżeczka(-i) kurkumy
  • 1 łyżka(-i) soku z cytryny
  • 1 łyżeczka(-i) octu jabłkowego
  • 2 łyżka(-i) koperku lub pietruszki

Wartość odżywcza

8g węglowodany netto (10,8%)
38g tłuszcz (51,4%)
28g białko (37,8%)
4g błonnik
502 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oczyścić fasolkę szparagową odcinając zdrewniałe końcówki, możesz użyć również zielone szparagi. Następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Rybę przypraw solą, pieprzem, ulubionymi ziołami do ryby , kurkumą i sokiem z cytryny i octem jabłkowym.
  3. Fasolkę poddusić na maśle wraz z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, przyprawami i rybą ok. 10 -15 minut. Pod koniec dodaj koperku. Można podlać wodą, gdy zbyt mocno się zarumienią, a nadal będą twarde.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
czosnek
dziecko
fasolka
fasolka szparagowa
łosoś
obiad
pstrąg
ryba
szparagi
wege

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00