fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Muffinki jajeczne z warzywami

45 min.

Składniki

  • 100 g brokułu
  • 150 g cukinii
  • 5 liść(-ie) cm pora
  • 4 łyżka(-i) utartego cheddar lub innego ostrego sera
  • 3 szt. jajka
  • 100 ml śmietanki kokosowej
  • 1 łyżka(-i) masła
  • 1 szczypta(-y) sól i pieprz do smaku

Wartość odżywcza

2g węglowodany netto (6,5%)
19g tłuszcz (61,3%)
10g białko (32,3%)
1g błonnik
224 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

 

  1. Brokuł podziel na różyczki i blanszuj w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty.
  2. Cukinię pokrój w kostkę i zarumień na maśle na złoty kolor. Dodaj pokrojony por i duś przez 1 minutę.
  3. Gotuj groszek w lekko osolonej wodzie przez 4 minuty.
  4. Przygotuj papierowe papilotki. Na dnie połóż groszek, następnie cukinię z porem.
  5. Na wierzchu połóż brokuły i utarty ser.
  6. Zmiksuj jajka ze śmietanką, solą i pieprzem. Rozdziel mieszankę na 4 muffinki.
  7. Wstaw do nagrzanego na 175°C i piecz przez 15-20 minut.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
do skzoły
dziecko
jajka
muffinki
muffiny
praca
przekąska
WIELKANOC

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00