fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Muffiny jajeczne z jarmużem

15 min

Składniki

  • 50 g jarmużu
  • 2 szt. jajka
  • 1 łyżeczka(-i) zmielonych łusek babki płesznik
  • 80 ml śmietanki 36% kokosowej lub zwykłej
  • 0,5 łyżeczka(-i) soku z cytryny
  • 2 łyżeczka(-i) startego parmezanu (jeżeli tolerujesz nabiał)
  • 1 szczypta(-y) soli do smaku

Wartość odżywcza

1g węglowodany netto (5,3%)
12g tłuszcz (63,2%)
6g białko (31,6%)
1g błonnik
139 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Wymieszaj jajka ze śmietanką, zmielonymi łuskami babki płesznik, solą i sokiem z cytryny. Dodaj drobno pokrojony jarmuż do masy jajecznej i wymieszaj.
  3. Przygotuj 4 papierowe papilotki. Napełnij masą muffinkową, trochę poniżej brzegu.
  4. Piecz muffinki przez 20 minut w piekarniku nagrzanym na 175°C.

TIPS

Babkę płesznik, inaczej psyllium kupisz tutaj , jeżeli tolerujesz możesz użyć również otrąb. Muffinki świetnie nadają się do pracy lub szkoły.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
deser
desery
do pracy
do szkoły
dziecko
II śniadanie
impreza
jako
JARMUŻ
muffinki
muffiny
parmezan
płesznik
przekąska
śmietanka
śniadanie
URODZINY

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00