fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Mule w pomidorach z jarmużem

45 min.

Składniki

  • 120 g mule
  • 2 łyżka(-i) olej kokosowy
  • 50 g cebula czerwona posiekana
  • 30 g marchew
  • 30 g seler naciowy
  • 1 ząbek(-i) czosnek
  • 5 g papryka czerwona, hot chilli
  • 5 g zioła prowansalskie
  • 200 g bulion warzywny
  • 200 g pomidory czerwone w puszce z sokiem
  • 1 łyżka(-i) przecier pomidorowy
  • 50 g jarmuż
  • 1 łyżka(-i) natka pietruszki

Wartość odżywcza

6g węglowodany netto (9,5%)
35g tłuszcz (55,6%)
22g białko (34,9%)
6g błonnik
451 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Olej rozgrzej na patelni, następnie dodaj marchewkę, seler naciowy, czosnek, chili (opcjonalnie) oraz zioła do momentu, aż cebula zmięknie, ale niezbyt długo, aby się nie przebarwiła.
  2. Dodaj bulion, pomidory i przecier pomidorowy, a następnie całość doprowadź do wrzenia. Dodaj mule i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
  3. Następnie dodaj jarmuż i gotuj jeszcze przez 5-10 minut, do kruchości. Potem dorzuć pietruszkę.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
bulion
cebula
chilli
czosnek
JARMUŻ
kasza
marchew
mule
oliwa z oliwek
owoce morza
papryka
pietruszka
pomidor
ryby
seler
wegetariańskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00