fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Naleśniki z jarmużem

20 min.

Składniki

  • 50 g jarmużu
  • 2 szt. jajka
  • 100 ml śmietanki kokosowej lub zwykłej gestej
  • 50 ml mleka migdałowego lub kokosowego
  • 1 łyżka(-i) zmielonej babki płesznik
  • 1 łyżka(-i) mąki kokosowej
  • 0,5 łyżeczka(-i) soku z cytryny
  • 0,25 łyżeczka(-i) łyżeczka oczyszczonej sody do pieczenia
  • 3 łyżka(-i) oleju kokosowego do pieczenia
  • 1 szczypta(-y) soli do smaku

Wartość odżywcza

-1g węglowodany netto (-3,4%)
22g tłuszcz (75,9%)
8g białko (27,6%)
3g błonnik
244 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Oderwij liście jarmużu od twardych łodyg i drobno pokrój.
  2. Wsyp jarmuż do malaksera. Dodaj resztę składników i zmiksuj. Odczekaj 10 minut aż ciasto zgęstnieje i zmiksuj jeszcze raz. Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj więcej migdałowego mleka i zmiksuj.
  3. Rozgrzej tłuszcz na małej patelni i usmaż 4 naleśniki o średnicy 20 cm. Ciasto naleśnikowe rozprowadź łyżką po patelni i usmaż. 
  4. Gotowe naleśniki podwaja z jogurtem lub kremowym serkiem jeżeli tolerujesz.

 

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
do pracy
dzieci
dziecko
II śniadanie
JARMUŻ
naleśniki
placki
śniadanie
tortille

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00