fbpx
Holistic Nutrition Clinic Borkowska +47 462-69-533 pon-pt: 10:00-18:00, sob: 8:00-18:00 logowanie/rejestracja kontakt@borkowskadietetyk.pl
wróć

Pieczona brukselka z krewetkami

45 min.

Składniki

  • 80 g krewetki tygrysie
  • 1 łyżka(-i) olej kokosowy
  • 250 g brukselka
  • 1 łyżeczka(-i) przyprawa do ryby, kompozycja naturalnych ziół
  • 2 g pieprz cayenne
  • 1 łyżeczka(-i) kurkuma mielona
  • 1 łyżeczka(-i) czosnek w proszku
  • 3 g sól, pieprz
  • 60 g rukola
  • 2 łyżka(-i) oliwa z oliwek

Wartość odżywcza

15g węglowodany netto (19,2%)
37g tłuszcz (47,4%)
26g białko (33,3%)
18g błonnik
532 kcal kaloryczność
drukuj

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik nastaw na 180 ° C. W naczyniu żaroodpornym roztop olej kokosowy. Brukselki przekrój na pół, dodaj i przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj świeże, umyte krewetki.
  2. Całość dopraw sola, pieprzem, kurkumą mieszanką naturalnych kompozycji ziół do ryb i owoców morza i dokładnie wymieszaj. Naczynie przełóż do piekarnika i zapiekaj 25-30 minut.
  3. Jeżeli tolerujesz pod koniec pieczenia posyp tartym parmezanem. Podawaj na świeżej rukoli z dodatkiem oliwy z oliwek.

Przepis bezpieczny dla osób:
Tagi przepisu:
brukselka
czosnek
krewetki
kurkuma
olej kokosowy
oliwa z oliwek
owoce morza
pieprz cayenne
rukola
ryba
wegetariańskie

Kontakt

Holistic Nutrition Clinic Borkowska sp. z o.o.

Bærumsveien 385
Gjettum 1346
Norge

Władysława Łokietka 14
87-140 Chełmża
woj. kujawsko-pomorskie

 +47 462-69-533

kontakt@borkowskadietetyk.pl

NIP: 8792716349

Godziny pracy

  • Poniedziałek10:00-18:00
  • Wtorek10:00-18:00
  • Środa10:00-18:00
  • Czwartek10:00-18:00
  • Piątek10:00-18:00
  • Sobota8:00-18:00